Vi har tecknat årsavtal med CITYCON

Bildbloggårsavtalcitycon

Vi på ZILLOMAN har tecknat årsavtal med Nordens ledande köpcentrumägare CITYCON. Avtalet omfattar strategisk projektledning kring och genomförande av koncernens köpcentrumevent i Sverige.

Under flera år har vi levererat och genomfört event i CITYCONs köpcentrum, men aldrig under ett centralt årsavtal. 

– Vi är glada att vi nu får ta ett helhetsgrepp om CITYCONs köpcentrum i Sverige och arbeta med dem under samma tak, säger Julia Andersson projektledare och byråchef på hos oss på ZILLOMAN.

Avtalet tecknades redan i februari men det är först nu som det börjar få effekt.

– Vi sitter redan nu och planerar julen för samtliga CITYCON centrum i Sverige, en fördel som enbart ett årsavtal möjliggör, fortsätter Julia.

Avtalet omfattar ett 40-tal event under året. I avtalet ingår också en CSR rabatt, något som är unikt för just årsavtal hos oss.

– CITYCON erhåller 2,5% på det totala avtalsbeloppet pro bono att använda till våra tjänster i sitt CSR-arbete för ideella samhällsinsatser, berättar Julia.

Det första stora eventet som står näst på tur är ett event på temat Eid al-Fitr som genomförs i Kista Galleria den 25 juni.

– Det handlar om att hitta det unika med varje köpcentrum, vem är besökaren och hur anpassar man aktiviteterna efter dem. Ett event på temat Eid passar väldigt bra i just Kista Galleria men kanske inte lika bra i Liljeholmstorget. Med ett årsavtal kan vi plocka fram det bästa i varje centrum, säger Julia.   

CITYCON äger bland annat Kista Galleria, Liljeholmstorget galleria, Åkersberga Centrum, Tumba Centrum och Stenungstorg centrum.

Stockby Returpark – årets återvinningsanläggning

På Återvinningsgalan premieras lysande innovationer, investeringar, personliga insatser eller produktförbättringar, som gjort särskilt avtryck i Sverige.

Branschtidningen Recycling & Miljöteknik arrangerar galan i samarbete med branschorganisationerna Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.

2017 vann Sörabs anläggning i Stockby på Lidingö i Stockholm priset som Årets Återvinningsanläggning. ZILLOMAN hade glädjen att ansvara för invigningen tillsammans med Torstensson Art & Design. Filmen nedan visar lite mer av upplägget och resultatet av själva invigningen. Det speciella med anläggningen ligger i hur budskapet och arbetssättet kommuniceras med kulturinslag. På ett medvetet sätt guidas besökaren och inspireras att göra ’Rätt Lätt’.

Mer information om hur det går till hittar du här: http://www.mynewsdesk.com/se/sorab/pressreleases/soerab-vann-pris-foer-aarets-aatervinningsanlaeggning-1676893      

Dekorera mera – visuell kommunikation

I år satsar vi extra mycket på dekor med våra kunder. Vi skapar aktiverande dekor, kampanjstärkande installationer och fysiska synliggörare som t ex kan fungera som ’köptrigger’. Dessa produktioner har alla olika krav och vår verktygslåda innehåller många verktyg för att svara upp mot dessa krav.

I verktygslådan finns bland annat: 

– Duktiga och erfarna dekoratörer, vi kallar dom visuella kommunikatörer.

– Snickare och produktionsbolag för egen design, när du vill skapa eget.

– Uthyrare av dekor, om du ej vill ha ditt eget lager.

– Leverantörer av dekor- och skyltmaterial när vi hittar färdiga produkter som passar.

– Montrar, egen design eller ”färdiga” lösningar

– Foliering, inne och ute.

– Print av eget manér, flaggor, vepor, papp, skyltar med mera. 

– Teknik och sceniska lösningar vid framträdanden av olika slag.

I filmen nedan ser ni hur det kan se ut när vi får glädjen att ha hand om helheten vad gäller aktiviteter och dekor.

Varför årsavtal?

Svårt att få ihop marknadsplanen med eventkalendern? Dyra leverantörsfakturor och långa leveranstider? Stressiga beslut? Splittrade event och plötsliga kostnader? Lugn, genom att teckna årsavtal med oss slipper du allt detta.

Det blir allt vanligare att vi och våra kunder inleder ett samarbete ihop genom ett årsavtal. Fördelarna med årsavtal är många, här listar vi några av dom:

 

Eventkalender vs marknadsplan

I början av året sitter vi tillsammans med er marknadsavdelning och får ta del av väsentliga bitar ur er marknadsplan. Baserat på den, er målgruppsanalys, varumärkesstrategi och önskade positionering presenterar vi i nästa steg en eventkalender som sträcker sig över hela året. På så vis vet ni redan i januari vad som kommer ske i december och ni får mer tid till resterande delar av er marknadsplan.

 

Leverantörsfakturor och leveranstider

Vårt kontaktnät är brett och efter många år i branschen har vi arbetat upp goda relationer med många leverantörer inom vårt verksamhetsområde. Genom att involvera leverantörerna i ett tidigt skede, vilket ett årsavtal möjliggör, kan vi hålla kostnaderna i projekten lägre än om vi involverar dem i ett sent stadie. Beställningar i ett tidigt skede eliminerar också stressen kring leveranstider. Så genom ett årsavtal spar du alltså både tid och pengar.

 

Stressiga beslut

Varje dag fattar vi mellan 2 500 och 10 000 beslut, vissa är små, somliga stora. Att fatta beslut kräver sin tid och att fatta dem under stress är såklart inte särskilt hållbart.

En framgångsfaktor för ett lyckat event är tiden och desto tidigare beslutet kring genomförande tas desto mer minskar risken för stressiga beslut i samband med dem. När ni har ett årsavtal med oss sätter vi ramarna för hela året sedan sköter vi resten. Ni behöver alltså bara ta ett stort beslut och för att ta detta får ni såklart tid, tid att inte ta ett stressigt beslut.

 

Splittrade event och plötsliga kostnader

Vi jobbar på resultat, inte pris, och vi tar ansvar för att ni får maximal utdelning på era investeringar. Genom att ingå ett årsavtal med oss har vi möjlighet att synkronisera er kommunikation så att målgruppen får ett enhetligt budskap. När ni tecknar ett årsavtal med oss ser vi också till att periodisera kostnaderna jämt under året. På så vis blir ingen månad ekonomisk överbelastad och ni får koll på hela årets eventkostnader redan i början av året, inga överraskningar helt enkelt.

 

Alla vinner och lite till

Alla våra årsavtalskunder får ta del av en rabattstege som ger mervärde åt projekten. Förutom det ingår även en CSR rabatt, något som är unikt för just årsavtal på ZILLOMAN. Rabatten innebär att man får 2,5% av sitt totala avtalsbelopp pro bono att använda till våra tjänster i sitt CSR-arbete för ideella samhällsinsatser. På så vis gör vi gott tillsammans med våra kunder.

 

Listan med de fördelar som ett årsavtal medför kan göras lång, ovan har vi lyft de viktigaste och största. Kontentan är att ett årsavtal med oss gör samarbetet kring era event både enklare, roligare och bättre. Och ni spar framförallt både tid och pengar! Tid och pengar som ni kan lägga på annat.

En dag för barn som gör gott för barn

BRIS-dagen i Globen Shopping, 24:e september 2016

När det var dags att planera höstens familjedag på Globen shopping ville vi ge dagen ett extra värde. Tanken om att addera CSR var ett faktum. Tänk att få göra dagen i samarbete med och till förmån för BRIS. Sagt och gjort och så blev det! BRIS dagen är här och vi hoppas nu kunna göra detta till ett återkommande event som kan växa i Globen området. Kanske vill ditt bolag vara med 2017? Välkommen BRIS dagen.

Hjärtlig invigning i Rinkeby!

rinkebystraketinvigning

ZILLOMAN har haft glädjen att under hösten leverera en riktigt fin invigning av nya Rinkebystråket. Ett spännande projekt med mycket hjärta där innehållet blev en underbar spegling av dagens mångkulturella Sverige. Gospel, konst, frihetsböcker, bandklippning, barnparader, parkour, basket, klassiska barnaktiviteter och fantastiska artister! Underbart! Tack Rinkeby!

Clowner i kungligt sällskap

NationaldagFarstastartsida

Nu har vi firat Nationaldag över hela Sverige, sammanlagt var vi över 50 personer som var ute på olika uppdrag. Vår Clown Blomman var bland annat i Nacka stadshus och fick besök från Hovet på medborgarskapsceremonin. På detta klipp ser ni henne en kortis och ni kan såklart också passa på att höra på Kronprinsessan Victorias tal till alla nya medborgare. Kul! Och välkomna till Sverige!

10 tips för en lyckad familjedag

Familjedag1 Familjedag2

Vi närmar oss familjedagarnas högsäsong och efter att ha producerat ett 100 tal sådana så har vi summerat ett antal tips som vi gärna delar med oss av till dig som sitter och planerar.

 

Första intrycket

Tänk på hur platsen kommer att se ut när besökarna kommer. Med enkla medel kan man få till en fin start på eventet genom att se över entrén. Kan handla om ballongdekor, lite musik och såpbubbelmaskiner. Om du dessutom har möjlighet att snygga till entrén ytterligare med entrématta, entréstolp med sammetsband och skyltning kan det vara bra. Välkomnande värdar som tar emot är ett extra plus som skapar en härlig känsla redan när man kommer!

 

Flera sinnen

Försök få in så många sinnen du kan i din familjedag. Glöm inte enkla saker som bakgrundsmusik på plats och snälla välj musiken med omsorg så att den skapar rätt känsla. Fel musik kan lätt skapa fel stämning. Det visuella är givetvis också viktigt, välj en färgpalett att utgå ifrån och låt den märkas på alla stationer och i dekoren. Klassisk dekor på familjedagar som skapar mycket känsla utan att vara dyrt är Pompoms/Honeycombs, flaggspel och ballongcluster. Mattor som ramar in stationer och färgteman på stationerna tillsammans med enhetlig skyltning skapar ett fint intryck. Blommor och mat som skapar doft och sen givetvis känsel i form av verkstäder och aktiviteter. Smak genom mat, tilltugg eller fika.

 

Något för alla

Tänk på att barn i olika åldrar gillar olika saker. Våga vara analog och strunta i filmer och tv-spel till de äldre barnen om det inte finns en tematisk koppling till det givetvis. Låt de istället umgås med kul spelaktiviteter, tävlingar, lärorika prova på stationer eller liknande. Vi är här idag för att umgås med varandra, men man måste givetvis erbjuda aktiviteter som kan attrahera dem! Även små barn skiljer sig mycket åt beroende på om de är 2, 4 eller 6 år. Har du en verkstad exempelvis så fyll den med innehåll som passar olika åldrar så att alla kan delta.

 

Ett bra program

Att blanda rullande stationsaktiviteter men minglande aktiviteter och showinslag är nycklar till att få fram ett bra program. Tänk även igenom energinivåerna som kommer att vara från start till slut, när passar vilken typ av inslag?

 

Stationer lättar på trycket

Ha flera stationer på plats då det möjliggör att barnen kan vara sysselsatta hela tiden. Rastlösa barn är ingen hit. Tänk även på att olika aktiviteter har olika kapacitet. Har du ansiktsmålning exempelvis så kan ju en ansiktsmålare bara måla ett barn i taget, medan en verkstad kan hantera fler barn på en gång. Olika stationer tar även olika lång tid och uppehåller barn olika länge. En ansiktsmålning tar i snitt 3 min/barn medan att vika en ballong tar ca 1 min/barn. Vilken kapacitet vill du ha på dina stationer för att säkerställa att barnen är aktiverade?

 

En paus

Att lägga in en mysig familjeföreställning i programmet skapar lite andrum och möjliggör en liten samling och återhämtning. Brukar behövas efter en stund. Är även mysigt att få till en del i programmet som gör att barn och föräldrar slår sig ner tillsammans.

 

Håll rent och snyggt

Se till att det är lätt för besökarna att hålla rent och snyggt genom att ha framme extra papperskorgar mm. Medarbetare på plats måste ha städmaterial nära till hands. Om det börjar se stökigt ut så är det lättare att det blir en lite kaosig känsla.

 

Trygghet genererar avslappning

Genom att skapa en trygg känsla kring barnen möjliggör du för de vuxna besökarna att vara avslappnade. Detta är extra viktigt när gästerna har med sina barn. Det gör du exempelvis med fin inramning, genom att jobba med flera sinnen och slutligen med rätt medarbetare på plats. Det kan dessutom vara bra att alla får en flyer när de kommer med en karta med alla stationer och annan viktig info som toaletter tillsammans med dagens program, kan vara en del av inbjudan? Så är man säker på att man inte missar något av allt det roliga ni ordnat.

 

Glöm inte de vuxna

När du nu sett till att barnen har så mycket fint att göra så glöm inte de vuxna. Det kan handla om musik, servering eller kanske en kreativ verkstad även för dem där de får lära sig något nytt?

 

En fin avslutning

Överraska besökarna med en programsatt avslutning som också gör det tydligt för besökarna att nu så är det okej att gå hem. Kan exempelvis vara genom att man har en Levande Fiskdamm och viker figurballonger till alla barn. Att medarbetarna som hanterar dessa aktiviteter är duktiga kommunikatörer gör att man kan få till en extra fin avslutning här! Tack för idag, hoppas ni haft kul!

 

Sen måste du givetvis fundera igenom alla andra vanliga eventdelar så som flöden, logistik, säkerhet, körschema, städ, bemanning, arbetsledning o.s.v. Att ha ett tema att utgå ifrån möjliggör även vinklingar på de olika aktiviteterna och dekor man kan addera.

 

Lycka till!

önskar

ZILLOMAN, genom projektledare och grundare Julia Andersson

Joyful Noise i Rinkeby

Nu har den dragit igång. Vår kund Rinkebystråkets Facebook tävling som vi har valt att döpa till ”Min favorit på Rinkebystråket”. Rinkebystråket är inte bara en handelsplats, den är så mycket mer, vilket gör det extra roligt att vara en del av detta projekt.

Nu till prisutdelningen på lördag så får vi ett besök av underbara Tensta Gospel’s Joyful Noise. Ett gäng fantastiska gospelsångare från närområdet! Tensta Gospel’s Joyful Noise är en ung gospelkör vars sound är influerat av Hiphop, Soul och RnB. Här nedan får ni ett litet smakprov..

Nu kommer vi ha denna tävling vid 4 tillfällen under våren och dessutom blir det aktiviteter för Rinkebystråket på Nationaldagen och Fotbolls EM.

Vi ser fram emot deras besök och kul aktiviteter i Rinkeby framöver!

 

Cirkulära event

Visste du att en Google-sökning förbrukar lika mycket energi som om du tänder en 60W-lampa och att om Internet vore ett land skulle det förbruka lika mycket energi som hela Storbritannien?

Nu bygger vi ZILLOMANs miljöatelje med vår miljöclown Blomman och hållbara aktiviteter av olika slag. Det gäller att lära, roa och inspirera. Av miljöarbetet med miljöföretag som Sörab har vi lärt oss om miljötrappan som ger mindre avfall. Då är det spännande att lyssna på frukostseminarier som detta. Där får vi höra om energitrappan som kan ge bättre energianvändning. Här finns mycket spännande för ZILLOMAN att kommunicera och göra levande.

Som i denna lilla sköna film. Allt handlar om att tänka cirkulärt…! Cirkulära event.