Aktuellt

#digitaltanalogt

Vi lever i ett alltmer digitalt samhälle. Det är ingen nyhet. Många digitala fenomen mår dock bra av att hamna i analoga sammanhang lite nu och då. Liksom analoga projekt ofta önskar att de ska få en digital spin off. Dessa projekt kallar vi #digitaltanalogt. Fördelarna för intressenterna i projektet är ofta mycket stora.

ZILLOMAN

Digitaltanalogt

Vi upplever också att många av våra kunder inte har tid att fundera på morgondagens konsumenter och hur man kan bygga en fin relation till dem redan nu. Man måste inse vilken kraft det finns i att positionera sig rätt redan nu för generation z. Det kräver mod och det kräver relevans.

Vi fick i våras uppdraget av vår kund Erikslund Shopping Center i Västerås att göra något roligt för generation z under påsken. Med hjälp av en relevant fokusgrupp och ett antal workshops kom vi fram till att vi skulle arrangera NATTID LIVE hos kunden, en kombination av #digitaltanalogt och generation z. Det blev ett projekt på tema Musical.ly tillsammans med influencern Nathalie Danielsson som inte bara är en gullig tjej som är duktig på att själv göra Musical.lys utan som dessutom är en stor förebild för denna målgrupp och driver hjärtefrågan antimobbning via sina olika sociala kanaler. Den hjärtefrågan rimmade också fint med vår kunds värdegrund. Vi hade en bra matchning!

Projektet blev riktigt roligt och lyckat för alla parter!

Under startveckan hanterade vi kundens sociala medier för att bygga relation till målgruppen och kunna svara på frågor inför eventet. På 1 vecka fick @localhosterikslundshopping närmare 600 nya fans på sin egen Musical.ly kanal som vi startade upp och administrerade och våra posts samlade ihop ca 5500 likes under perioden. På Instagram fick kunden 20 gånger fler profilbesök än tidigare och 300 nya följare. Antalet sidvisningar på Facebook gick upp med 349%. Vi arrangerade samtidigt en tävling på Musical.ly. Tävlingen gick ut på att besökarna skulle ta sig till NATTIDs lounge som vi byggt upp hos kunden och spela in en Musical.ly. NATTID fick sen välja ut de 10 personer som hon tyckte gjorde Musical.lyn bäst. Det var så himla fint att se alla dessa ungdomar dyka upp och dansa in sina moves på plats för att få ihop en riktigt bra Musical.ly, som deras stora idol sen fick kolla på via #erikslundshoppingcenter på Musical.ly. De som inte har koll på Musical.ly och passerade alla dessa dansanta ungdomar såg helt klart frågande ut. På Instagram arrangerades också en tävling där man skulle dela med sig av sina bästa tips på hur man gör en bra Musical.ly. Även där valde NATTID ut 10 vinnare som delat med sig av bra tips. Dessa summerades sen i NATTIDs egna tipslista som vi delade med oss av på den stora eventdagen till besökarna i väntan på NATTIDs ankomst.

På den stora eventdagen byggde vi ut loungen med fler relevanta aktiviteter. Det blev bland annat en fotostation och en Just Dance station. En scen med relevant scenprogram fanns givetvis också där och när tävlingarna var avslutade var det dags för besökarnas stora förebild att dyka upp. Vi delade ut priser i tävlingarna och NATTID höll en bra föreläsning i TED-talk format om mobbning. Ett fint möte mellan NATTID och hennes urgulliga fans blev det. Därefter var det såklart dags för det som NATTID sett fram emot allra mest, Meet & Greet med fansen. Den ofantligt långa kön ringlade sig ut genom köpcentret och våra kövärdar höll uppe den peppade stämningen inför mötet med idolen. Under 2 timmar fick NATTID träffa sina fans live, ta bilder, kramas och säga hej!

Alla blev vinnare i detta projekt.

  1. Kunden fick bygga relation till morgondagens konsumenter samtidigt som deras föräldrar var otroligt tacksamma över att vi gjorde detta för deras barn. Kundens besökssiffor gick upp med hela 36% jämfört med samma lördag året innan.
  2. NATTID fick möjlighet att träffa sina fans analogt och prata om sin hjärtefråga antimobbning.
  3. Vi fick möjlighet att ta fram ett relevant och bra projekt för målgruppen Generation Z och att få göra det tillsammans med en så fin förebild som Nathalie Danielsson visade sig vara ett rent nöje!
  4. Besökarna var fantastiskt glada över att de fick möjlighet att träffa sin stora idol live. Vissa hade rest hela 20 mil enkel resa på kort notis för att få vara med denna dag.

Vi fick bevis på att det vi pratat om kring projekt som ryms inom ramen för #digitaltanalogt  och the power of z stämmer.

Nu ser vi fram emot fler projekt av detta slag!

Galleri