Tillbaka till Clown & Artist

CLOWNER

Clownen Zilloman
Zilloman växte upp i en lägenhet tillsammans med sin mamma Rosa. Han lekte ofta uppe på vinden där han träffade Huggo – en spännande och snäll vampyr som snabbt blev Zillomans kompis.

Zilloman lärde sig att trolla utav sin farbror Fransson. Farbror Fransson och Zilloman har uppträtt många gånger tillsammans med trolleri och musik.

Zilloman är en glad clown som alltid har något roligt bus i bakfickan. Han reser runt med sin fina väska, full av trollerier. Med magisk luft, knasiga trollstavar och hjälp från alla snälla barn, så lyckas trollerierna perfekt tillslut. Vill du också vara med?

zilloman

fifficlown

Clownen Fiffi
Fiffi var den andra clownen som flyttade in till Zillomans värld. Hon ville bo i mitten av ön vid den lilla sjön så där byggde hon sitt hus. Hon gillade tanken med parhus så det fick bli ett sådant. Och vilken tur för strax därefter kom clownen Kakan som flyttade in som granne. I Fiffis hus bor även Kaninen. Kaninen hittar ofta på hyss men inte lika ofta som clownen Fiffi själv.

Hon är ett socialt geni (så skulle hon i alla fall beskriva sig själv) som inte gillar att vara ensam. För att få hänga med sina kompisar så ofta som möjligt har hon har bland annat instiftat halv åtta hos mig projektet i Zillomans värld. Det innebär att clownerna varje kväll kommer hem och äter middag hos varandra (ja precis som på tv fast varje dag på året). Genialiskt tycker Fiffi! Särkilt då hon inte är så bra på att laga mat.

Clownen Blomman
Blomman är en glad prick som älskar livet! Hon bor i Zillomans värld i sitt lilla hus med altan, grammofonspelare och gungstol (ja hon är lite gammalmodig av sig). Där gillar hon att sitta och lyssna på musik och lata sig. Hon har en prunkande trädgård med pratande blommor som hon gärna snackar med på dagarna. Att socialisera är en av Blommans specialiteter. Hennes bästa kompis Larven Larre hänger alltid med i hennes ficka. Men det är bara Blomman som förstår vad han säger.

Hon gillar att dra igång olika projekt. Men när hon får för sig att starta ett projekt så skall det gå fort! Det gör att man ofta ser Blomman bära en väldans massa saker. Ordspråket Det man inte har i huvudet får man ha i fötterna tycker Blomman är trams. Om hon glömde det första gången lär hon inte komma på det sen eller så kan man ju alltid uppfinna något som fungerar nästan lika bra som det man glömde. Att gå flera gånger är inte Blommans melodi.

blommanclown

fantasticclown

Clownen Fantastic
Fantastic är en snäll clown som gillar att resa! Han är äventyrslysten och gillar att prova på nya saker.

Han älskar djur och natur och är fascinerad av allt som naturen har att erbjuda. Ingenting är omöjligt som Gunde skulle säga! Han gillar allt som är socialt, som att spela spel exempelvis. Det viktigaste då är inte att vinna utan att alla har roligt!

Även Fantastic bor i Zillomans värld. Men eftersom han är ute och reser så mycket så bor han i ett kollektiv med ett par av de andra clownerna som även dem ofta är på resande fot. På sina resor tar han ofta med sig sin bästa vän Bertil, delad glädje är dubbel glädje!

Clownen Vigge
Vigge har en av- och påknapp. Så antingen är han väldigt aktiv eller så rör han sig inte ur fläcken. Det gör att han antingen chillar hemma i sin hängmatta eller så är han uppe och studsar med full fart! När man slagit på påknappen så arrangerar han gärna fotbollsturneringar eller krocketmatcher.

Han var den fjärde clownen som flyttade till Zillomans värld så han lyckades hitta en perfekt plats för sitt lilla hus. I trädgården har han ett par träd som gör sig väldigt bra för hängmattor och nu så har han totalt 10 hängmattor upphängda bland dessa träd. Vigge menar att olika hängmattor är särskilt bra olika dagar. Och vissa dagar är det ju fler som vill ligga i hängmattorna och lata sig. Särskilt ofta är det Blomman och Fantastic som kommer och besöker Vigges hängmatteträdgård.

viggeclown

kakanclown

Clownen Kakan
Kakan älskar att pyssla och baka och hemma hos henne ställs det ofta till med Kalas. Då räcker det inte med en sorts kaka när alla clownkompisar kommer på besök, nej då måste man arrangera kakbuffé. När Kakan inte kalasar och pysslar åker hon och hennes hund Smulan gärna på en liten cykeltur runt ön vi kallar Zillomans värld.

En gång när Kakan fyllde år och hade fest i trädgården kom brevbäraren med ett speciellt magiskt paket från trollkarlen. I paketet fanns det massa spännande trollstavar och knasiga trollerihattar. Det fanns även en magisk bok med trollformler!

Kakan åker gärna ut på upptåg med en av sina bästa vänner Fiffi. Ibland hamnar dem uppe i fjällen och då har Kakan förstått att det är bra att ta med sig varm choklad för det kan vara rysligt kallt där.

Clownen Molly
Molly är den senaste clownen att flytta in i Zillomans värld. Hon bor granne med alla de andra clownerna, men man hittar henne troligast i verkstan. Att pyssla och fixa med bilar är nämligen Mollys specialitet, och hon gör det så fort andan faller på.

Molly är en kavat och sprallig clowntjej. Att hitta kreativa och oväntade lösningar på problem ligger i hennes natur. Förutom bilar och pyssel så älskar Molly prinsessor, hon tror själv att hon varit en i ett tidigare liv.

Hennes bästa kompis heter Molle och är en prickig liten hund, en väldigt busig sådan. Molly och Molle hänger ihop i vått och torrt och tillsammans har de alltid roligt!

molly